Aqua Nor 2021 | Oppdrett er fremtiden | A18. Elektro Team
1912
page-template-default,page,page-id-1912,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE

Sikkerhet på merdekanten

Den som jobber tett på røkterne, ser ved selvsyn hvor utfordrende hverdagen kan være. Det var bakgrunnen for at Electro Team AS utviklet et eget system for personsikkerhet.

Firmaet som opererer i Kristiansundområdet, har spesialisert seg på service på elektriske installasjoner. Fra sine servicebåter tar de seg av planlagte internkontroller, og hastesaker som kabelbrudd eller korroderte komponenter.

 

Elektrifisering
−Bransjen jobber under ekstreme ytre påvirkninger, og det krever høy grad av service, sier daglig leder i Electro Team AS, Inge Bævre.
Firmaet legger også høyspent sjøkabel og fiber ut til fôrflåter langs kysten, i et format som enklest måles i kilometer og tonn.
−Den lengste kabelen vi har lagt, er 2,4 kilometer, forteller Bævre.

Tøffe forhold
Det var nettopp de mange møtene med røkterne, de som jobber under de røffest forhold langs kysten vår, som satte i gang prosessen som har ført til at bedriften har utviklet et eget system for personsikkerhet.
−Det handler om en Mann-Over-Bord alarm som kort fortalt varsler medarbeidere på flåten dersom en skulle falle i vannet. Videre blir varslet sendt til driftsansvarlig og Hovedredningssentralen, sier Bævre.
Han er svært opptatt av sikkerhet, og forteller at AIS MOB i tillegg har en funksjon for GEO-tracking.

 

Vi finner deg
−Ja, det er nettopp det som skjer. Ved uheldige hendelser der det kan være vanskelig å finne personer, forteller trackeren hvor personen er. En stor teknologisk nyvinning der en båtversjon nå også er under utprøving. Sikkerhet først, avslutter Inge Bævre.