Aqua Nor 2021 | Oppdrett er fremtiden | A16. Accon
1898
page-template-default,page,page-id-1898,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE

Klare fordeler med helstøpte fiskekar fra Accon

Med moderne kjølekjeder er det ikke lenger behov for isolerte fiskekar. Helstøpte plastkar er mer hygieniske, veier mindre og sparer miljøet for utslipp og plastavfall, sier Key Account Manager Vidar Haukereid i Accon AS.

Fiskekarene fra Accon er robuste, sprøytestøpte plastcontainere i HDPE. De helstøpte karene er godkjente for bruk i næringsmiddelindustrien og kan leveres med EK-sertifikat, sier Haukereid. Han peker på mange fordeler i forhold til de tradisjonelle skumisolerte karene som er vanlige i oppdrettsnæringen.

 

– Fiskekarene veier omtrent halvparten av et tilsvarende isolert kar, noe som betyr til dels betydelig lavere fraktkostnader, sier han. – I tillegg har karene den store fordelen at skader er enkle å reparere, og forurensning av skumlaget, som kan være et problem med tradisjonelle kar, er ikke-eksisterende, legger han til.

 

Fiskekarene er tilpasset moderne logistikk og har fireveis inngang for gaffeltruck og helstøpte meier som gjør dem enkle å håndtere. Den solide konstruksjonen sikrer lang levetid, også ved røff behandling. Karene kan stables inntil åtte i høyden og tåler belastninger inntil fem tonn.

 

– Fiskekarene har betydelig lengre levetid enn de tradisjonelle karene, samtidig som de er mer kostnadseffektive, forteller Holmen Johansen. I sum kan det gi en betydelig besparelse, samtidig som enkle reparasjoner gjør at plastforbruket over tid reduseres, sier Key Account Manager Anine Schulstock.

 

Lettere, mer solid, reparerbart, hygienisk og miljøvennlig. Det burde være gode argumenter for å gå over til uisolerte fiskekar?

 

– Absolutt. Flere og flere får øynene opp for at isolerte kar representerer en unødig kostnad og går over til helstøpte plastkar. Vi mener dette er veien å gå for industrien, og arbeider kontinuerlig for å øke oppmerksomheten for alle fordelene med uisolerte kar, sier Schulstock.

Om Accon Group

  • Etablert 1990 (under MP Supply AS)
  • Omsetning Ca. 450 MNOK
  • Opererer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, England og Asia
  • Antall ansatte Ca. 120
  • En av Nordens ledende leverandører av industri emballasje og løsninger for materialehåndtering og gjenvinning.
En av Nordens ledende leverandører av industriemballasje og løsninger for materialehåndtering og gjenvinning.