Aqua Nor 2021 | Oppdrett er fremtiden | A15. Blått Kompetansesenter
1894
page-template-default,page,page-id-1894,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
Børre Haanes Waagan er biolog med lang fartstid fra oppdrettsnæringen og utdanning fra Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås (NMBU). Hos MMC First Process er Waagan ansvarlig for løsninger innen håndtering av levende fisk til landbasert oppdrett.

Får nye ting til å skje i havbruksnæringen

Når Benedicte Brubakken i Blått Kompetansesenter skal ansette nye folk, er det ikke nødvendigvis lang erfaring som veier tyngst. Hun håper flere tør å satse på unge talenter med ulik bakgrunn, også i havbruksnæringen.

Blått Kompetansesenter er et innovasjonsselskap som så dagens lys på Frøya i 2015. Siden den gang har de bidratt aktivt med å koble folk og skape nye muligheter sammen med det marine og maritime næringslivet og utdanningsmiljøene i Trøndelag.

 

– Vi som er så heldige å få ansette folk midt i en krise må tørre å gjøre det nå. Den første jeg ansatte, fikk tilbud om traineestilling hos oss. Gjennom traineeordningen får både arbeidstaker og arbeidsgiver en periode med ekstra fokus på opplæring og kompetanseutvikling. Det er en gyllen mulighet for å prøve noe nytt, både for ansatt og arbeidsgiver. Jeg er ny som leder selv, og tenkte «hvorfor ikke», sier Benedicte Brubakken, daglig leder ved Blått Kompetansesenter.

 

At unge mennesker får mulighet til å se hvilke jobbmuligheter som finnes, er viktig for teamet i Blått Kompetansesenter. Sammen med tre andre innovasjonsselskaper har de ansvar for fylkets satsing på å få flere nyutdannede ut i jobb i distriktene. Ordningen heter Trainee Trøndelag og tilbyr hjelp til å koble bedrifter og kandidater i et faglig og sosialt nettverk.

 

Trainee Trøndelag har nettopp fått inn søknader fra over tre hundre studenter som ønsker seg sin første jobb i våre bedrifter etter sommeren. Nå pågår koblingsarbeidet for fullt.

 

– Det er smart å ansette nå hvis du kan, for det er mange flinke og ivrige folk på jobbjakt. Et godt tips er å lete etter gullet hos kandidaten foran deg. Det er ikke sikkert den du trenger har en bakgrunn du kjenner til fra før. Det kommer til å bli mer og mer vanlig framover, fordi utdanningene blir mer og mer tverrfaglige. Da kan det være greit å støtte seg på Trainee Trøndelag, eller det traineeprogrammet som gjelder i ditt fylke, sier Brubakken.

Benedicte Brubakken
benedicte@bksnorge.no